Kunstkonkurrence Oddesundbroens jubilæum
15-03-2013 09:00
Oddesundbroen fylder 75 år 15. maj. Festen bliver holdt den 9. maj.
Tusindvis af folk har gennem 75 år foreviget Oddesundbroen gennem kunst, foto eller andre kreative tiltag. Frem til 9/4 -13 kan du deltage i en konkurrence med dine værker og vinde gavekort, få mulighed for at kunsten kommer på udstilling og auktion eller bliver til kunstkort og –plakater.

Oddesundbroen er i sig selv et mesterværk, der gennem snart 75 år har været forbindelsesleddet for mennesker, biler og tog i konstant bevægelse. Den har været placeret i Limfjorden som en beslutsom gammel ven af familien, stålsat i sol, frost, sne og regn.

Nu skal broen fejres. Det sker ved to arrangementer. Det første er et broløb den 20. april 2013, hvor det er muligt at løbe fra Struer Museum til Oddesund på 14 eller 21 km ruter.

Det andet er 9. maj 2013, hvor broen blive festligholdt med alverdens spændende kultur, natur- og fritidsaktiviteter i Oddesund-området.

Det bliver blandt andet muligt at køre med veterantog fra både Hvidbjerg og Struer flere gange i løbet af dagen.

Konkurrence om et yndet motiv
Tusindvis af mennesker har gennem 75 år fotograferet broen, malet broen, bygget broen i træ, metal, lego eller andet materiale.

Nu har du mulighed for at deltage i en unik kunstkonkurrence med temaet ”Kunst der skaber bro - om broen, bevægelsen og beslutsomheden”.

Se konkurrencebetingelserne

Konkurrencen er åben for alle. Hver deltager kan aflevere op til tre kunstværker, som bliver udgivet både som kunstkort, kunstplakat og alle værkerne i et samlet kunstkatalog.

Kunstværkerne indleveres i perioden 2.-9. april 2013 i Infocenter Struer eller Midtpunktet Thyholm.

Tilmeldingsblanket til kunstkonkurrence som skal udfyldes ved indlevering.

Det koster et mindre beløb at deltage. Op til 15 år koster det 50 kr. pr. værk, og fra 16 år er det 300 kr. pr. værk. Men så bliver du også promoveret som kunstner i forbindelse med de to store folkelige jubilæumsarrangementer, og alle værkerne bliver udstillet fra 19. april til 9. maj 2013.

Vinderen i hver gruppe løber af med et gavekort. Blandt de yngste er det på 2.500 kr. og for de voksne er beløbet 5.000 kr.

Har du lyst til at være sponsor for én eller flere kunstnere, så er det muligt både for privatpersoner og for virksomheder til priser på 500 eller 1.000 kr.