Historien om Tambohus Kro
29-01-2013 15:00
Tambohus Kro har eksisteret siden 1842

 Tambohus Kro har eksisteret siden 1842 og er gennem de seneste år blevet restaureret og udvidet. I dag fremstår kroen nymoderniseret, men stadig den ægte og hyggelige kroatmosfære.

Kroen har en helt unik placering i et sandt naturparadis blot et stenkast fra Limfjorden. Her hersker en fred og ro af de sjældne.

Fra restaurant og værelser er der en enestående panorama udsigt over Limfjorden og Jegindø.Tambohus Kro er kendt for et 1. klasses køkken især med fiskespecialiter. Kroen råder over 29 dobbeltværelser med bad/toilet, tv og telefon.

Hotel Tambohus Kro ligger perfekt for golfferie, cykelferie og vandreferie i Nordvestjylland samt for gæster på kroophold, kroferie og weekendophold, der bare ønsker fred og ro i en pragtfuld natur.

På et af de skønneste steder ved Limfjorden, direkte overfor Jegindø, ligger en gammel kro med en speciel historie: I 1823 slog en ung fisker, Christen Pedersen, sig ned her.
Takket være sin fortid som militær trommeslager blev han af lokalbefolkningen kaldt Chresten Tambour. For at have reddet en ung pige fra at drukne blev han af Christian den 8. belønnet med tilladelse til at drive færgefarten til Jegindø.

Senere udmærkede Chresten Tambour sig igen. Ved at slutte sig til en lokal flok forbryderiske rakkere lykkedes det ham at lokke dem i en fælde, så hele banden blev fanget. Endnu en gang belønnede kongen den initiativrige fisker og færgemand. I dag er der ikke længere færge til Jegindø. Der blev bygget en dæmning i 1915, så dette interessante øsamfund nemt kan besøges. Men kroen er der endnu. Med behørig respekt for traditioner har den udviklet sig til at være stedet, der danner et godt centrum for oplevelser i dette fredfyldte hjørne af Danmark.