Nytårskur for de frivillige
28-01-2013 15:00
Apotekergården Søndbjerg fik del i kulturprisen


»Vi har haft store oplevelser i 2012, og vi ser frem til flere store oplevelser i 2013.« med disse ord bød Borgmester Niels Viggo Lynghøj bød velkommen til Nytårskur i Folkets Hus - den aften, hvor kommunen siger tak for indsatsen til de mange frivillige, der yder en uvurderlig indsats i det daglige, og som er grundlaget for det meget aktive foreningsliv, der er i kommunen.
De to ting, borgmesteren hentede frem af de store ting i 2012, var Giro d’Italia og Søspejdernes indtog af Struer i sommer. I 2013 vil ikke mindst arrangementer omkring Oddesundbroens 75 års jubilæum komme til at dominerede.

Nytårskuren er bygget op over en række prisoverrækkelser. Men lige så vigtigt er det, at der ikke er sat stole frem. Tanken er nemlig, man skal gå rundt og snakke med hinanden - bygge nye netværk op til gavn for mange. Og det levede de over 400 gæster op til. Snakken gik livligt hele aftnen, så det af og til kunne være svært for Erik Østerby, der dirigerede aftnen, at få stilhenden til at sænke sig, når der var nye, som skulle belønnes for deres indsats.

Mange var nominerede - færre fik priserne. Men der var taktfaste klapsalver til alle, som var udoeget til at få prisen.

Der var ikke mindre end tre foreninger fra Thyholm der fik en pris.
Kulturprisen gik til Apotekergården Søndbjerg, Spejdernes pris gik til John Michaelsen fra Thyholm FDF og unglederprisen gik til Thomas Jensen fra Thyholm IF Håndbold.

Årets Idrætsnavn blev i 2012 tre navne. Det var Mette Egsgaard Simonsen, Annesofie Løvdal Hansen og Amalie Løvdal Hansen fra Unicykelklubben. De sikrede sig i årets løb et verdensmesterskab, og det gav belønningen.

De to andre nominerede var Michael Trier Jensen og Elisabeth Lenti. Michael Trier Jensen fra karateklubben kom dog på scenen alligevel, da han var modtaget af prisen sidste år, og han fik en erindringsgave i den anledning.

Kommunens gave til de mange fremmødte en halv times underholdning med stand up-komikeren Christian Fuhlendorff, som de fleste nok kender fra Husk lige Tandbørsten. Han gav de fremmødte et sjovt indblik i hans hverdag derhjemme med kæresten og babyen

Listen over prismodtagerne:

Årets Idrætsnavn: Mette Egsgaard Simonsen, Annesofie Løvdal Hansen og Amalie Løvdal Hansen.

Du gør en forskel Prisen: Susanne Wøldike, Struer Gymnastikforening.

Kulturprisen: Apotekergården Søndbjerg og Venøsund Færgelaug.

Handicapprisen: Britta Jensen.

Frivillighedsprisen: Natteravnene.

Spejdernes pris: John Michaelsen, FDF Thyholm.

Unglederprisen: Thomas Jensen, Thyholm IF Håndbold

Foreningsprisen: Team Struer Håndbold.

Lederprisen: Erik V. Pedersen, Resen KFUM idræt.