Sommersjov på Thyholm
28-06-2021 09:00

Sommersjov på Thyholm

Thyholm IF, Thyholm GF og Midtpunktet Thyholm arrangerer i et nyt samarbejde en sjov og aktiv uge for børn og unge. Med udgangspunkt i faciliteterne i og omkring Midtpunktet Thyholm tilbydes børnene en sjov og lærerig uge med et væld af aktiviteter, som sætter fokus på børnenes motorik, indlæring og trivsel. Ugen planlægges til afholdelse i uge 26.
Bevægelse, leg, læring, motion og trivsel for børn i alderen 7 – 15 år.

Børnene opdeles i hold efter årgange.

Ugens opbygning

De medvirkende aktører får hver en temadag, som kunne fordele sig således:
 
Mandag: Lege fra gamle dage Med inspiration fra undervisningsministeriets materiale på dette område arrangeres lege fra gamle dage. Medlemmer af foreningen Mandag (seniorklub på Thyholm) forventes at hjælpe til som frivillige.

Tirsdag:  Parasport Danmark. Parasport Danmark kommer og introducerer deltagerne i idrætsmuligheder for personer med fysiske handicaps. F.eks. kørestolsruby og kørestolsbasketball. 

Onsdag: Thyholm Fysioterapi & Fysiolab. Alle deltagere få mulighed for at blive testet af Fysiolab. På sjov og åben facon kan deltagerne blev testet i blandt andet sprint, hop, styrke, reaktionstid mm

Torsdag: Thyholm IF & Thyholm GF Foreningens dag. Thyholm IF laver inspirerende fodbold- og håndboldtræning.
Thyholm GF viser mulighederne for gymnastik, yoga, jumpingfitness, esport mm.

Fredag: De 5 sanser (+2). De arbejdes med de klassiske 5 sanser; Syns-, Høre-, Smags-, Lugte og Følesansen. Men inden for de seneste år er man begyndt at arbejde med 7 sanser, da bevægelse- og balancesansen også er blevet et fænomen forskere taler om når menneskets måde at opleve omverdenen på skal forklares.  
Sjove lege og spil skal sætte gang i børnenes sanser.
Der vil blive indlagt flere konkurrencer i løbet af dagen, for at motivere til at bevæge sig på en sjov og anderledes måde.

Nb. Hoppeborgene vil ikke blive opstillet den sidste dag.

Samarbejdspartnere

Fysiolab / Thyholm Fysioterapi
- Få din fysik testet som en professionel fodbold/håndboldspiller

  • Hvor hurtigt kan du løbe? Hvor højt kan du hoppe? Hvor hurtigt kan du løbe en agility test? Alt sammen testet med professionelt udstyr
  • Få testet din balance og koordination
  • Få testet kognitiv reaktionsevne. Med forskellige lyssensorer der kan vise tegn og farver kan der laves alverdens forskellige opgaver hvor børnene på tid skal udføre opgaver med forskellige stimuli. Dette kan også laves med bold hvis der er boldspillere i blandt.
  • Med ovenstående udstyr kan der laves en test hvor eleven skal aflevere en bold ind på 4 bander der skiftevis lyser så man hele tiden skal orientere sig om hvilken bande der lyser som der så skal afleveres til
  • Hvis nogle elever skulle have lyst, kan vi med et af markedets bedste vægte teste kropskomposition som vægt, fedtprocent etc.

Alt ovenstående skal være med det formål at sætte fokus på sundhed og give børnene lyst til at bevæge sig og samtidig give redskaber til hvordan man kan få en mere aktiv hverdag.
Alle der bliver testet får efterfølgende en adgangskode til en online database hvor de kan gå ind og se deres resultater sat op i forskellige grafer.

Parasport Danmark
Kørestolsrugby.
Kørestolsrugby er en holdsport. Det er en sport, der er kendetegnet ved en høj grad af fysisk udfoldelse, som ses ved et højt tempo på banen og dramatiske tacklinger.

Parasport er sjovt, og sagtens prøve, selv om man ikke har et handicap. Det kan give sjove oplevelser, værdifuld indsigt og anledning til gode snakke om, hvad det betyder at have et handicap.

Mad

Der serveres hver dag en sund frokost fra Midtpunktets cafe.
Snacks bestående af frugt, grovboller mm serveres i løbet af dagen.

køb billet her!

Aktivitetssted:
Midtpunkt
Arrangement starter:
28-06-2021 09:00
Arrangement Slutter:
02-07-2021 14:00