Lukning af borgerforening
02-12-2023 11:00

Lukning af borgerforening

Hvidbjerg og Omegns Borgerforening står til at blive lukket.

På den ordinære generalforsamling, der blev afholdt mandag den 27. november, var der fremsendt forslag om at nedlægge foreningen, da det ikke var muligt at skaffe det fornødne antal medlemmer til bestyrelsen.

Den tidligere formand var udtrådt at bestyrelsen, kassereren var blevet formand, og den tidligere kasserer var trådt til som kasserer.

Der var flertal for nedlæggelse af foreningen. Da der ikke var fremmødte nok til at det kunne ske efter vedtægterne, skal der være en ny ekstraordinær generalforsamlling onsdag den 20. dec. kl. 19. i Midtpunktet.

Foreningen kan kun opløses ved en generalforsamlingsbeslutning, når mindst 2/3 af foreningens medlemmer ved personlig tilstedeværelse stemmer for dette.

Foreningens midler fordeles efter den opløsende generalforsamlings beslutning, men kan dog kun anvendes til de i § 2 nævnte formål i Hvidbjerg og Omegn.

§ 2 siger: "Foreningens formål er at skabe gode økonomiske og miljømæssige muligheder for byens og egnens borgere. Derfor kan foreningen støtte og etablere erhvervsaktiviteter og rekreative områder og aktiviteter.

Foreningens formål er ligeledes at skabe gode samværsmuligheder for byens og egnens borgere. Derfor kan foreningen arrangere og støtte fester, møder, udflugter, koncerter, udstillinger og andre kulturelle aktiviteter.

Foreningen kan også støtte historiske formål og bevarelse af bygningsmæssige værdier."

Foreningens formue er omkring kr. 4000,00.